500 gr
Quebec Usulü Pountine
Menşei: Kanada
4 Kişilik
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 40 dk.
Kullanılacak Malzemeler
- 600 g dondurulmuş kızartmalık patates
Sosu İçin:
- 200 g peynir parçaları ya da taze peynir
- 30 g tereyağı
- 2 soğan
- 30 g un
- 600 ml et suyu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
Nasıl Pişirilir?
Fırını 220 °C'ye ayarlayın.
Peyniri küçük küpler hâlinde kesin. Soğanları soyup doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip soğanları kavurun. Soğanları karıştırırken içine unu ekleyin ve rengi dönünceye kadar çevirin. Et suyu ve salçayı da ekleyip karıştırın. Karabiberini koyun ve yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Sosu bir süzgeçten geçirin.
Üzerine yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinde kızartmalık patatesleri iyice kızarıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Patatesleri bir fırın kabına koyun ve üzerine sosu dökün. Peyniri serpiştirin, peynir eriyinceye kadar kabı birkaç dakikalığına fırına koyun. Hemen servis edin.
