1 Adet
Mantecaos
Menşei: İspanya
20 Kurabiye
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
Kullanılacak Malzemeler
- 500 g un
- 200 g şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam kabartma tozu
- 250 ml yer fıstığı yağı (fındık yağıda kullanılabilir)
- Toz tarçın
Nasıl Pişirilir?
Fırını önceden ısıtın 190 °C’ye ayarlayın.
Büyük bir kâsenin içinde unu, şekeri ve vanilyayı tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu da ekleyin. En son yavaşça yer fıstığı yağını koyun ve homojen bir hamur elde edinceye karıştırın.
Birkaç dakika ellerinizle yoğurun. Yeterince gevrek olması gerekir.
Hamurdan büyük bir kaşıkla eşit parçalar alın ve ellerinizle küçük toplar oluşturun. (Eğer hamur ellerinize yapışıyorsa ellerinizi hafifçe yağlayın.) Topları yağlı kâğıt serilmiş ir fırın tepsisine dizin.
Her topun üzerine bir tutam tarçın serpin ve 20 dakika fırında pişirin. Kurabiyelerin beyaz kalmasına dikkat edin. İkram etmeden önce soğumasını bekleyin.
