öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: İspanya

6 Kişilik

Hazırlama: 10 dk.

  • 4 olgun domates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 salatalık
  • 1 küçük kırmızıbiber
  • 500 ml domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı Tabasco
  • Birkaç yaprak fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

İçinde tuzlu kaynar su bulunan bir tencereye domatesleri 30 saniye daldırın. Sonra çıkarın ve soğuk suyun altına tutun. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve büyük parçalar hâlinde kesin.

Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyun, ortadan ikiye ayırın ve içindeki yeşil kısmı çıkarın. Salatalığı soyun ve büyük dilimler hâlinde kesin. Daha sonra kırmızıbiberi yıkayıp doğrayın.

Blenderın kabına domatesleri, soğanı, sarımsağı, salatalığı, kırmızıbiberi ve domates suyunu koyun. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar öğütün. Gerekirse biraz su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve Tabascoyu ekleyin. Soğuk bir yerde saklayın.

İkram edeceğiniz zaman gaspachoyu küçük kavanozlara ya da bardaklara koyun, biraz zeytinyağı ekleyip fesleğen ile süsleyin.

Sarımsak
Sarımsak

1 Adet

Soğan Kuru
Biber Kırmızı
Salata Badem
Billur İyotlu Tuz 750 gr
Domates Antalya
Tat Domates Suyu 1 L
Bağdat Karabiber 45 gr