1 Adet
Menşei: ABD
4 Kişilik
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 4 burger ekmeği
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 4 dilim antrikot pastırma
- 1 büyük domates
- 2 salatalık turşusu
- 4 yaprak göbek salatası
- 4 hamburger köftesi
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 2 yemek kaşığı krema
Fırınınızın ızgara bölümünü ısıtın. Bal ile hardalı karıştırın ve pastırma dilimlerine bu karışımdan sürün. Bir fırın kabına pastırma dilimlerini koyup her iki tarafını beşer dakika pişirin.
Bir kâsede yer fıstığı ezmesiyle taze kremayı karıştırın. Sos çok katı olduysa biraz süt ekleyin.
Domatesi ve turşuları halka halka kesin, daha sonra göbek salatayı kesin. Pastırma dilimlerini ikiye bölün.
Büyük bir tavada tereyağını eritin ve hamburger köftelerinin her iki yüzünü beşer dakika pişirin.
Burger ekmeklerin iç yüzlerini tost makinesinde ya da fırının ızgarasında ısıtın. Üzerlerine bolca yer fıstıklı sostan sürün.
Ekmeğin tabanının üstüne bir dilim domates koyun, daha sonra köfteyi ekleyin. Üstüne iki yarım dilim pastırmayı ve turşu dilimlerini koyun. Biraz salata ekleyip burgeri ekmeğin üstüyle kapayın. Hemen servis edin.
