1 Adet
Menşei: Avustralya
20 Adet Kurabiye
Hazırlık:10 dk.
Pişirme:20 dk.
- 100 g yulaf ezmesi
- 120 g un
- 150 g kahverengi şeker
- 100 g rendelenmiş Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 150 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
Fırını önceden 180 C’de ısıtın.
Büyük kâsenin içinde yulaf ezmesi, un, kahverengi şeker ve rendelenmiş Hindistan cevizini karıştırın. Küçük bir kâsenin içinde karbonatı 2 yemek kaşığı su ile eritin. Tereyağı ve balı küçük bir tencerenin içinde, çok hafif bir ateşte eritin. Karışım pürüzsüz hale gelince suda çözünmüş olan karbonatı ekleyin
Bu karışımı büyük kâseye aktarın ve homojen bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Karışım çok kuruysa biraz su ekleyin.
Ellerinizle hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin ve önceden yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hafifçe düzleştirin. Kurabiyeler altın rengine dönünceye kadar 10 ile 15 dakika fırında pişirin.
